sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Irasshaimase!

Eilisestä sateesta ei tänään ollut muistuttamassa kuin muutama hassu vesilätäkkö. Ja minun edelleen märät kenkäni. Ehkä ne parin päivän päästä rupeavat olemaan suhteellisen kuivat.

Jatkoimme tänään eilen keskeytynyttä nähtävyyskierrosta ja kävimme katsomassa Nijo-linnan ja Sanjusangendon temppelin. Jälkimmäisessä ei valitettavasti päässyt itse temppeliin sisälle koska siellä oli jokin erikoistilaisuus ja piti tyytyä ulkoalueiden kiertelyyn. Kävimme myös hakemassa junaliput Hiroshimaan huomiselle.

Sanjusangendon jälkeen lähdimme kävelemään kohti kauppakatuja. Siellä löysimme pienen ruokapaikan josta sai takoyakia, eli paistettuja mustekalapalloja. 8 pallon annokselle kertyi hintaa 350 jeniä ja hyvää oli.

Seuraavana vuorossa oli paluu Kioton asemalle ja nousu katolla sijaitsevalle näköalapaikalle. Tuosta nyt ei kummempaa kerrottavaa, hienot maisemat sieltä kyllä avautui ja näkyi hienosti kaupunkia ympäröivät vuoret ja kukkulat.

Päivän viimeinen kohde oli Kyoto Tower -rakennuksen katolla sijaitseva beer garden. 3500 jenillä sai hakea ruokaa ja olutta tai muuta juotavaa niin paljon kuin halusi. Ei hirveästi tullut kyllä syötyä, koitin maistaa mahdollisimman montaa erilaista ruokaa mutta olin edelleen täynnä mustekalapalloista. Oluttakaan ei paljoa viitsinyt vetää kun jo eka tuopillinen nousi päähän. Kolmannen tuopin jälkeen päätin luovuttaa koska en halunnut krapulaa huomiselle kun on tuota matkustamista luvassa.


Nijo-linnalta.


Sama paikka.


Sanjusangend-do.


Sika soittaa Vuvuzelaa. Selkeästi.


Silta lähellä ostoskatua.


Takoyaki.


Takoyakin valmistusta.


Beer garden.

2 kommenttia:

  1. Paljonko tuo 3500 jeniä on Euroissa? Ois ihan siistiä kun täälläkin ois tollasia paikkoja, tais olla vähän parempi valikoima mitä Raxissa ;)

    Eeva

    VastaaPoista