torstai 1. heinäkuuta 2010

Veneilyä, metroilua ja kävelyä

Yö tuli nukuttua hyvin, ei ollut ongelmia saada unenpäästä kiinni. Joku 11-12 unta ja tänään ei ole aikaero vaivannut yhtään.

Päivä oli aamulla hieman sumuinen ja pilvinen, selkeni hetkeksi, muuttui sateiseksi ja sitten selkeni jälleen. Lämpötila ollut jossain 27 tienoilla ja kosteutta riittää. Iskee mukavasti kosteus päin kasvoja aina kun astuu ulos ilmastoiduista tiloista.

Aamupalaksi tuli syötyä riisiä, ankeriasta ja nuudeleita. Varsinkin ankerias oli todella hyvää. Päivälliseksi käytiin vetämässä sushia. Hintaa annoksella oli jotain 14€ tienoilla mutta todellakin hintansa väärtti. Älyttömän hyvää.

Päivän ohjelma sisälsi runsaasti kiertelyä. Aamupalan jälkeen kävimme katsomassa läheisen Hie-pyhäkön. Rauhallinen puiden ympäröimä paikka korkealla kukkulalla keskellä Akasakaa. Runsaasti väkeä näyti käyvän siellä syömässä lounastaan.

Pyhäköltä laskeuduttuamme harrastimme hieman matkailua metroilla ja käväisimme Tokio-asemalla varaamassa paikat Tokio-Kioto-junaan. Liput taskuissamme suuntasimme Asakusan kaupunginosaan ja sieltä lähdimme jokilaivalla kohti Tokionlahtea. 40 minuutin pituinen matka ei sisältänyt mitään hirveän erikoisia nähtävyyksiä, rantoja kun koristavat suurelta osin asuinrakennukset. Tila on käytetty kyllä hyvin hyödyksi Tokiossa, isojen kerrostalojen lomassa näkee jonkin verran matalampia ja todella kapeita taloja.

Risteilyn päätepysäkki oli Hinode Pier josta tarvoimme jalan läheiseen Hamarikyun puistoon. Kyseiseen puistoon olisi kyllä päässyt käyttämällämme jokilaivalla, mutta hoksasimme sen liian myöhään. Tämän jälkeen hieman satunnaista kävelyä, kahvittelua, maisemamatkailua metrotunnelissa ja sitten suuntasimmekin syömään ja takaisin hotellille. Älytömän nopeasti meni kyllä tämä päivä, Tsujikin kalamarketti jäi näkemättä kun maksoimme univelkaa hieman aiottua pidempään aamulla. Käymme tuon tarkastamassa sitten kun tulemme loppumatkasta uudelleen Tokioon. Tänään on vielä aikomus käydä katsomassa maisemia hotellin maisemaravintolassa 40. kerroksessa.

Huomenna tavaroiden pakkaamista, check-out hotellista ja sitten matkalle Kiotoon. Juna lähtee huomenna 12 maissa, matkaa on 513km ja se kestää hieman vajaat 3 tuntia. Päivittelen taas kunhan saamme nettiyhteyden Kiotosta.


Iltakuvaa huoneen ikkunasta.


Portaat alas Hie-jinja:lta.


Asakusan katunäkymää.


Riksa Asakusalla.


Jokinäkymää


Odaiba Hinoden laiturilta nähtynä. Odaibasta enemmän loppumatkasta.


Harvinaisen kapea talo.


Hamarikyun puisto.


Edelleen Hamarikyu.


Kissa. Varmaankin turisti kun ei ole vinosilmäinen. Hör-hör.

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Lissää vaa!
    Saisko sen Tuken blogin vaikka linkkinä tohon sivuun, pliis.. Mulla on se aina hukassa!

    VastaaPoista