lauantai 3. heinäkuuta 2010

Kostea päivä

Koko päivä oli erittäin märkä, vasta hiukan ennen kahdeksaa lakkasi satamasta. Saattaa olla kova homma saada kengät kuiviksi tässä ilmastossa. Onneksi on sentään sandaalit mukana, ei tarvitse ihan paljain jaloin tarpoa.

Päivän ohjelmassa oli vierailu Daitoku-ji:n temppelillä. Matkalla tuli testattua ensimmäistä kertaa paikallinen bussikulttuurikin. Toisin kuin Suomessa, täällä paikallisbussissa matka maksetaan vasta lähdettäessä autosta ulos. Takaovesta sisään ja etuovesta ulos. Temppelikierros jäi hieman puolitehoiseksi johtuen erittäin kovasta sateesta.

Temppelin jälkeen piti suunnata takaisin hotellille vaihtamaan kuivempaa vaatetta päälle, pesemään pyykkiä ja laatimaan uutta suunnitelmaa päivälle. Pyykinpesuun kului tovi, 45min pesuun ja siihen päälle kaksi 15min kuivausta että saatiin pyykit kunnolla kuivaksi. Hintaa kertyi 400 jeniä + 30 jeniä pesuaineesta.

Pyykkäyksen jälkeen päätimme pitäytyä sateisen ilman takia sisätilojen tutkailussa ja suuntasimme katetuille ostoskaduille Kioton keskustaan. Kyseinen alue oli aivan älyttömän laaja ja kadut tuntuivat jatkuvan loputtomiin. Me kävimme läpi vain pari katua, helposti olisi saanut menemään puolikin päivää jos olisi tarkemmin käynyt puoteja läpi.

Ruokapaikaksi valitsimme paikan nimeltä Musashi Sushi. Kyseinen paikka on kaiten-zushi, eli liukuhihna-sushia tarjoava paikka. Homma toimii siis toimii niin että paikassa pyörii liukuhihna jolla on lautasilla erilaisia sushi-annoksia ja näistä voi sitten vapaasti ottaa haluamiaan lautasia. Asiakkaat istuvat liukuhihnan ulkoreunalla ja kokit olivat keskellä rakentelemassa annoksia jatkuvalla syötöllä. Yhden lautasellisen hinta oli 137 jeniä ja tarpeeksi syötyään tarjoilija tuli paikale laskemaan lautaset ja antamaan laskun. Saimme syötyä yhteensä 17 lautasta, 10 minulle ja 7 Tukelle. Tarvinneeko edes sanoa että ruoka oli älyttömän hyvää.

Koska kello alkoi tuossa vaiheessa olla jo aika paljon päätimme käydä vain kävellen läheisellä citybankin automaatilla nostamassa hieman rahaa ja sitten suunnata hotellille. Huomenna uudet suunnitelmat sitten.

Musiikkia Kioton kaduilla


Teehuone.


Aasialainen poseeraus.


Ostoskatua.


"Mites nää puikot nyt taas..." @ Musashi Sushi.


Veloce Caffe. Juotiin Ice Cafe Lattet.


Tupakka ei tapakkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti